27 Mayıs 2014 Salı

KARAMEL VE MUZLU MUHALLEBİ



Sıcakların başladığı bu zamanlar da hem hafif hem de lezzetli soğuk tatlı


  • 75 gr. margarin
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 su bardağı şeker (daha az kullandım)
  • 1 lt. süt süt
  • 1 paket vanilya
  • 6 yemek kaşığı kavrulmuş fındık
  • 2 adet muz

Karamel İçin:
  • 6-8 yemek kaşığı şeker
    


1)Un, nişasta ve yağı ocakta karıştırın. İçine şekeri ve sütü ekleyip kıvam alıncaya kadar pişirin.

        2)Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ve margarini ekleyip 15 dk. mikser yardımı ile çırpın.

       3)Muhallebi bir kenarda çırpılırken muz dilimler halinde kup veya kaselere paylaştırın.

       4)Şekeri kuru bir tavada eritin şeker iyice eriyip karamel rengi alınca muzlarınn üzerine 1-2 kaşık dökün. Karamelize şekerin donmasını 2-3 dk. bekleyin

       5)Çırpılmış muhallebiyi karamelli muzun üzerine dökün ve kupları buzdolabında bekletin.

      6)Servisten önce üzerini kavrulmuş ve iri çekilmiş fındık,ceviz ile süsleyin, bekletmeden sunun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder