3 Nisan 2014 Perşembe

MISIR GEVREKLİ KURABİYE




1 paket oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
Aldığı kadar nişasta
1 su bardağı un
ÜZERİ:
çokokrem
4 yemek kaşığı sıvı yağ
mısır gevreği


1)Margarin,yumurta,pudra şekeri karıştırılır.sonra un ,nişasta ve kabartma tozu ilave edilir hamur oluşturulur.
2)hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.
3)önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirdim.
4)kurabiyeler ılırken çoko kremi benmari usulü erittim.tamamen eriyince sıvı yağı ekledim.
5)mısır gevreklerini rondo dan geçirdim
6)Ilıyan kurabiyeleri önce çikolata ya sonra mısır gevreğine buladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder