28 Mart 2014 Cuma

DAMLA SAKIZLI TEL ŞEHRİYELİ TATLI



5 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta(buğday ya da mısır fark etmez)
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tere yağ(şehriye kavurmak için)
1 parça damla sakızı


1)tel şehriye ve tere yağ kavrulur
2)süt,şeker,nişasta ve un karıştıra karıştıra muhallebi pişirilir.ve damla sakızı ilave edilir
3)muhallebinin ilk sıcaklığı çıkana kadar çırpılır.
4)kavrulan şehriye,çekilmiş fındık ve hindistan cevizi eklenir
5)orta boy kare borcam ıslatılır ve muhallebi dökülür.
6)4-5 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder