3 Mart 2014 Pazartesi

SÜT BANYOLU KURABİYE


Bu kurabiye hemen yapıp hemen tüketilecek bir kurabiye diğer kurabiyeler gibi bir kaç gün dayanmıyor. Denemenizi tavsiye ederim oldukça lezzetli ağızda hemen dağılan bir kurabiye...

Malzemeler:

1 paket margarin.

1 su bardağı sıvı yağ.

1 su bardağı mısır nişastası.

1 yumurta.

1 kabartma tozu.

1 vanilya.

Aldığı kadar un.

İç malzemesi:

2 tane havuç.

3 tane elma 

1 çay bardağı şeker.

1 çay bardağı ceviz.

1 çay kaşığı tarçın.

Üzeri için hindistan cevizi
Havuç ve elma rendelenir şekerle beraber suyunu salıp çekene kadar pişirilir.

Ocaktan alınca içine ezilmiş ceviz ve tarçın ilave edilip soğumaya bırakılır...

Hamur için bütün malzemeler karıştırılıp hamur yoğurulur.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde açılır ve ortasına iç harçtan koyulup yuvarlak şekil verilir.

80 derece ısıtılmış fırında kızarmadan hafif pembeleşene kadar pişirilir.

Fırından çıkan kurabiyeler sıcak haldeyken soğuk süte batırılıp çıkarılır ve hindistan cevizine bulanır.

Soğuduktan sonra afiyetle yenilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder