17 Mart 2014 Pazartesi

KOLAY AÇMA



 Açma sevmeyen yoktur sanırım yapımı çok çok kolay lezzeti de bir o kadar harika mutlaka deneyin.ben sade yaptım zeytinli veya patatesli isteğinize göre yapabilirsiniz.bu tarif de 24 adet açma oluyor.

1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker

yarım paket margarin

üzerine sürmek için ;yumurta sarısı


yoğurma kabına bir miktar un koyalım.maya,tuz ve şekeri ilave edelim.sonrada su,süt,yoğurt ve sıvı yağı ilave edelim.kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.

hamuru 6 eşit parçaya bölüp bezeler oluşturalım

her bezeyi servis tabağı büyüklükte açalım. margarini de 6 parçaya bölelim her bezeye bir parça margarin sürelim


yağlanan hamuru toparlayıp beklemeye alın

Bütün hamurları aynı işlemi uyguladıktan sonra her bezeyi tekrar servis tabağı büyüklüğünde açın ve dörde bölün.



böldüğümüz hamurları ay çöreği yapar gibi rulo yapalım.yuvarlayalım ve düğüm yapar gibi uçlarını birbirinin içinden geçirelim
açmaları tepsiye sıralayıp ılık ortam da yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra üzerilerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder