27 Şubat 2014 Perşembe

PEKMEZLİ BAL KABAĞI TATLISI

safiyenintarifleri

1 kilo bal kabağı 1 su bardağı toz şeker1 çay bardağı pekmezüzerine isteğe göre ceviz veya fındık

1)kabakları istediğimiz şekil de doğrayıp tencereye alıyoruz.
2)üzerine toz şekeri ilave ettim kapağı kapalı olarak 2-3 saat beklettim.
3)eğer beklemeye vakit yok ise 1 kahve fincanı su ilave edip pişirebiliriz.
4)suyunu bırakan kabakları yumuşayana kadar pişirdim.45 dakika yeterli geldi ama siz kontroll edin.
5)altını kapatmaya 5 dakika kala üzerine pekmezi ilave ettim.5 dakika da pekmez ile pişirip ocaktan soğumaya aldım
6)üzerine ceviz ile servis yaptım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder