18 Şubat 2014 Salı

PEKMEZLİ KURU ERİK KURU KAYISI TATLISI



Muhsin Emir'in diş buğdayından inanılmaz bir lezzet daha paylaşacağım.kuru erik ve kuru kayısıdan oluşan lezzet ziyafeti.hem sağlıklı hem lezzetli muhteşem tatlı.misafirlerinize kolaylıkla ikram edebileceğiniz . çocuklarında severek yiyeceği tatlı.


1 kase kuru kayısı
1 kase kuru erik
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pekmez
üzerini süslemek için isteğe göre ceviz,fındık

1)kuru erik ve kuru kayısı güzelce yıkanır.süzgeç de bekletilir suları süzülür.
2)tencereye tereyağı ilave ediyoruz.yağ tamamen eriyince kuru meyveleri kavuruyoruz.
3)suyu ve şekeri ilave edip pişmeye bırakıyoruz.(kayısının tadına göre şekeri ayarlayabilirsiniz ben,m kullandığım kayısı çok tatlı değildi bu şeker miktarı iyi geldi)
4)suyu az gelirse kaynar su ilave ediyoruz
5)meyveler pişince pekmezi ilave edip 5 dakika daha pişirip altın kapatıyoruz.
6)üzerini isteğe göre kuru yemiş ile süsleyip ikram edebiliriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder