Uzun bir tatilin ardından ancak pastaları paylaşmaya vakit bulabildim.15 tatil de Konya'da çok güzel vakit geçirdim bunlardan birisi de en minik kuzen Muhsin Emir'in diş buğdayı idi.pasta ve tarif için küçük teyzeme çok teşekkür ediyorum bu ölçü büyük dikdörtgen borcam için.
KEK İÇİN:
4 yumurta2 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ÜZERİ:
1 su bardağı soğuk süt2 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket sade krem şanti
2 paket vanilyalı puding
şanti ve puding hazırlamak için süt
1 paket pişmaniye
1)yumurta ve şeker çırpılır.nişasta,vanilya ve kabartma tozu ilave edilir.önceden ısıtılmış fırında pişirilir
2)kek fırından çıkar çıkmaz 1 su bardağı soğuk süt dökülür
3)puding üzerinde yazan ölçü ve tarife göre pişirilir
4)krem şanti ve 1 su bardağı soğuk süt çırpılır buzdolabında bekletilir
5)ılımaya başlayan puding kekin üzerine sürülür üzerine bir sıra bisküvi sıralanır tekrar puding tekrar bisküvi ve en son puding sürülür.buzdolabın da bekletilir.yaklaşık 1 saat kadar
6)pudingin üzerine krem şanti sürülür.
7)en son pişmaniye ile süslenir ve kek servise hazır.pişmaniye ile süsleme işlemini hemen servis den önce süslenmeli.pişmaniye ile bekletilmemeli.pişmaniye görüntüsünün güzelliğini kaybediyor çok bekletilirse
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder