30 Ekim 2013 Çarşamba

KÖSTEBEK PASTA



Köstebek pasta genelde herkesin severek yediği çok hoş bir lezzet.bir kaç arkadaşımdan tarif içn istek gelmişti kısmet bu zamanaymış.günlerdir hastalıktan ne mutfaka ne de bloğla ilgilenemedim.biraz daha iyiyim çok şükür .tarifi paylaşayım sizlerle.


3 yumurta
1 buçuk su bardağı  toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

KREMA İÇİN:
4 su bardağı soğuk süt(ben 2 muzlu+2 sade kullandım)
1 su bardağı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 poşet şanti 
3 adet muz

yumurta ve şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpıyoruz.daha sonra süt ve sıvı yağı ilave ediyoruz daha sonra da diğer malzemeleri ilave edip.yağladığımız tepsiye alıyoruz ve önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

kremayı ben muzlu ve sade sütü karıştırdım dilerseniz sade sütten de yapabilirsiniz.bir tencereye süt, şekeri ve un alıyoruz karıştıra karıştıra pişiriyoruz.göz göz olunca ocaktan alıyoruz içine margarini ilave edip mikser yardımı ile çırpıyoruz daha sonra toz şantiyi ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

pişen ve soğumaya başlayan kekin kenarlarında 1 parmak kalacak şekilde iç kısmını kaşık yardımı ile çıkartıyoruz.kabuklarını soyup boylamasına kestiğimiz muzları kekin içine yerleştiriyoruz.soğuyan kremaya  çikolata parçaları ekledim.ve kubbeli olacak şekilde kremayı pastanın üzerine yerleştirdim daha sonrada kekin çıkardığımız kısımları kremanın üzerine kapattım.

9 Ekim 2013 Çarşamba

PEKMEZLİ KURABİYE



Güzel demlenmiş çayın yanında buram buram pekmez kokusuyla ağız da dağılan enfes kurabiye


yarım paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pekmez
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un


margarini eritiyoruz.margarin ılıyınca karıştırma kabına alıyoruz üzerine yoğurt,pekmez ve pudra şekerini ekleyip karıştırıyoruz.daha sonra nişasta,kabartma tozu ve unu ekleyip hamuru oluşturuyoruz.ben hamuru iki ye böldüm yarısını kakaolu yarısını sade yaptım siz de isteğinize göre yapabilirsiniz.hamuru yarım saat dinlendiriyoruz.ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil veriyoruz toz şekere bulayıp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişriyoruz

8 Ekim 2013 Salı

EV YAPIMI GERÇEK SALEP

safiyenintarifleri


Kışın kendini gösterdiği şu soğuk günlerde içmeyi en çok sevdiğim içecektir salep.bağırsak çalıştırmada, öksürük ve bronşitte, bağışıklık sistemini güçlendirmede faydası vardır. hazır salepleri tüketmek yerine evde kendim hazırlamak istedim toz salebi aktarlardan bulabilirsiniz. Pahalı bir bitki ama çok azıyla çok fazla salep yapabilirsiniz.gerçek olup olmadığını sorarak öğreniniz.yapımı çok çok kolay bir tarif paylaşacağım.tarif 1 fincan için siz yapacağınız sayıya göre artırabilirsiniz.

1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı toz salep
1 kesme şeker(şeker isteğe bağlı artırıp azaltabilirsiniz)

soğuk sütün içine salep ve şekeri ilave ederek tahta kaşıkla karıştıra karıştıra orta derece ateşde pişiriyoruz.kaynadıktan sonra altını tamamen kısıp 2-3 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz ve mis kokulu salep hazır afiyet olsun.üzerine tarçın serpip içebiliriz.


2 Ekim 2013 Çarşamba

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER TURŞUSU




Kış için çok güzel tadına doyamayacağınız lezzet.közlenmiş kırmızı biber çok leziz bir tat birde sarımsak,zeytin yağ,maydanoz ve sirkeyle birleşince daha da inanılmaz bir tat oluyor.ölçüler yarım kiloluk kavanoz için sizin yapacağınız kavanoz büyük olursa ölçüyü artırabilirsiniz.

1 kilo kırmızı biber
1 demet maydanoz
7-8 diş sarımsak
1 su  bardağı sirke
1 su bardağı zeytin yağ
tuz

Biberleri tertemiz yıkayıp kuruladım daha sonra tepe kısımlarını çıkarttım.boylamasına ikiye kestim çekirdekleri çıkartıp.dış kısımları yüzeyde olacak şekilde tepsiye sıraladım.önceden ısıttığım fırında közledim. biberler  közlenirken ince kıydığım maydanoz,sarımsak sirke,tuz ve zeytin yağını bir kapta karıştırdım.biberlerin dış kabuklarını soydum.




resimde görüldüğü gibi biberin içine karışımı koydum sardım ve kavanoza yerleştirdim.tüm biberlere aynı işlemi uyguladım ve en son karışımdan kalan sirkeli zeytinyağlı karışımı kavanoza döktüm ve kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza ediyorum