10 Haziran 2014 Salı

ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI PARFE (YUMURTASIZ PARFE)




Çileğin tam mevsimindeyiz.bu güzel meyvenin reçeli,tatlıları her şeyi çok güzel oluyor.bu tarif tam da yumurtasız parfe tarifi isteyenler için ideal bir tarif.çilek yerine dileğiniz bir meyveyi veya parça çikolata da kullanabilirsiniz.

Çilek için:
Yarım kilo çilek
Yarım su bardağı toz şeker
KREMA İÇİN
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket şanti
1 su bardağı süt(şanti çırpmak için)
ÜZERİ:
3 yemek kaşığı çoko krem
50 gram margarin veya tere yağ



1)3 su bardağı sütü tencere aldım.üzerine toz şeker,un ve vanilya ekleyip muhallebiyi pişirdim.soğumaya bıraktım
2)çilekleri yıkadım.çilek ve toz şekeri beraber rondo da püre haline getirdim
3)soğuk süt ile şantiyi çırptım
4)pişirdiğim muhallebinin içine önce çilekli karışımı daha sonra çırptığım şantiyi ilave ettim.
5)hazırladığım parfe harcını içine streç film yerleştirdiğim kaba boşalttım.silikon kek kalıplarını da  kullana bilirsiniz.
6)1 gece dondurucuda beklettim.
7)çokokrem ile tere yağını bir kabın içine aldım altı kısık ateş de karıştıra karıştıra sos kıvamına getirdim.
8)sos oda sıcaklığına gelince bulunduğu kapta parfeyi çıkardım ve sos üzerine döktüm.10-15 dk daha dondurucu da bekletip servis edebiliriz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder