7 Temmuz 2014 Pazartesi

KARAMELLİ MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI





Ramazan başladığından bu zamana sürekli karşıma çıkan bir tatlı oldu.daha önce hiç denemediğim bilmediğim bir lezzetti.denemeye karar verdim ve sonuç mükemmel oldu tadına bakan herkesin beğendiğini söyleye bilirim.karamel sevmiyorsanız karamelsiz de yapabilirsiniz.bu ölçü büyük dikdörtgen borcam için.ben ölçüyü yarıya indirip kare borcama yaptım.ikram edeceğiniz kişi sayısına göre yapacağınız ölçüyü ayarla bilirsiniz.
 
MALZEMELER

İki paket kemalpaşaşeker,su

KREMASI İÇİN

1 litre süt 1 su bardağı nişasta yarım su bardağı şeker bir paket vanilya bir paket krem şanti

ÜZERİ İÇİN

hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI:

Kemalpaşa tatlısının üzerindeki ölçülere göre şekeri tencereye alıyoruz şekerin rengi koyulaşana dek karıştırarak karamelize edilmesini sağlıyoruz.Şekerin rengi iyice koyulaştıktan sonra paket üzerinde verilen ölüçüler de kaynamış olan sıcak suyu yavaşça ilve ediyoruz fakat tencerinin kapağı kapalı olsun azıcık bir aralıktan döküyoruz ki suyu, çok sıçrama yapıyor.Topaklanma olacaktır endişe etmiyoruz kaynadıkça eriyor.Kemalpaşalarımız paket üzerin deki tarife göre kaynadıktan sonra büyük diktörgen borcama alıyoruz sıkı bir şekilde diziyoruz.Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp, toz krem şantiyi ekleyip ve blendırla 5 dakika çırpıyoruzDaha sonra soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder