22 Ağustos 2014 Cuma

KIRMIZI BIBERLI DOMATESLI ACILI EZME




3 kilo kırmızı biber
1 kilo yeşil biber
3 kilo domates
yarım bağ maydanoz
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
istenilen miktarda turşuluk acı biber (varsa)
2 yemek kaşığı tuzpulbiber veya toz kırmızı biber (eğer yeterince acı biberiniz yoksa)
Tuz
Bütün malzemeler yıkanarak biberlerin içi temizlenir. Azar azar hepsinden rondoya alınarak hepsi rondodan geçirilir. Bir tencereye alınarak kapağı açık şekilde pişmeye bırakılır. Bu arada 1 çay bardağı sıvı yağ ve tuz  eklenir. Tencerede suyunu çekene kadar pişirilir.Sicak sicak kavanozlara doldurdum agzini sikica kapatip.ters cevirdim.bir gece bekletip.buzdolabina kaldiracagim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder