26 Ağustos 2014 Salı

PATATESLİ YUFKAlI BÖREK


6 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağına yakın yoğurt(Tam dolu olmayacak)
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
4-5 adet haşlanmış patates
 tuz,karabiber,kimyon,kırmızı biber isteğe göre başka baharatlar kullanılabilir


bir kapta yumurta, yağ, süt, yoğurt ve kabartma tozunu çırpın.Yufkanın birini serip bu karışımdan her yerine sürün.
2. yufkayı diğerinin üzerine serin. Yeniden sostan sürün.
Yufkayı 8 veya 12 parçaya bölün. (Büyük börek seviyorsanız 12'ye bölün)
Hazırladığınız içten her parçanın üzerine birer kaşık koyun. Kenarlarını içe alıp sarın.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
İsteğe bağlı olarak börekleri sosa ve galeta ununa bulayıp öyle pişirebilirsiniz.
ya da üzerine kalan sostan sürüp o şekilde de pişirebilirsiniz.
Börekleri tepsiye dizin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder