17 Ekim 2014 Cuma
KÖZLENMİŞ PATLICAN TURŞUSU
Kış hazırlıklarının sonuncusu közlenmiş biber turşusu ve patlıcan turşusu.biber turşusunun tarifini daha önce paylaşmıştım.
1 kilo patlıcan
1 çay bardağı zeytin yağı
7-8 diş sarımsak
yarım bağ maydanoz
yarım çay bardağı sirke
tuz
patlıcanları közledim.kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayıp.kavanoza doldurdum..sarımsakları soyup doğradım zeytin yağı,sarımsak,ince kıyılmış maydanoz,sirke ve tuzu karıştırdım.kavanozun üzerine doldurdum.kapakları kaynatıp sıkıca kapattım ve ters çevirdim. yarın buzdolabında saklayacağım yaklaşık 2-3 ay bozulmadan tazeliğini koruyor
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder