15 Ekim 2014 Çarşamba

ÇATLAK KURABİYE (KÜLLÜ KURABİYE)




1 çay bardağı toz şeker
1 buçuk su bardağı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine:
pudra şekeri

1) yumurta,toz şeker ,kakao ve sıvı yağ mikserle çırpılır.yavaş yavaş un eklenir.
2)cıvık bir hamur elde ettim.1 saat buzdolabın da beklettim.
3)buzdolabın dan çıkınca ceviz büyüklüğün de parçalar alıp yuvarladım ve her tarafını pudra şekerine bulayıp.yağladığım(isterseniz yağlı kağıt kullanabilirsiniz)  tepsiye sıraladım.
4)önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder