26 Eylül 2014 Cuma

DAMLA ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ



1 adet yumurta
75 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket buğday nişastası (200 gram)
Aldığı kadar un
1 su bardağı damla çikolata

1)yumurta,oda sıcaklığın da margarin,vanilya,sıvı yağ,pudra şekeri yoğurma kabın da krema gibi yoğrulur
2)nişasta ve kabartma tozu eklenir
3)hamur kıvama gelene kadar un eklenerek yoğrulur.
4) en son damla çikolata eklenir.ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir.
5)önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirilir.
6)soğuyana kadar tepsiden alınmaz (dağılmasın diye)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder