2 Eylül 2014 Salı

PUDİNG DOLGULU KEK(muhallebili kek)



3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
yarım portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağından biraz eksik un

KREMA İÇİN:
4 buçuk su  bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
75 gram tereyağ
1 paket vanilya

ÜZERİNE:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
damla çikolata



  1. süt,un ve şeker karıştırılarak pişirilir.yağ ve vanilya eklenip 5-6 dakika mikserle çırpılır.
  2. yumurta ve şeker kabarana kadar çırpılır.süt,yağ,vanilya ve portakal kabuğu ekleyip karıştırın.sıcak suyu yavaş yavaş mikserin üzerinden dökerek hızlıca karıştırın.
  3. un.kakao,kabartma tozu ekleyip karıştırın.
  4. Yağlanmış büyük boy borcama  kek hamurunu döküp 200 derece de pişirdim
  5. Kek ılıyınca meyve çekirdeği çıkartan aparat ile oyuklar açtım
  6. Kremayı oyukları dolduracak şekilde kekin üzerine döktüm.Kalan krema ile kekin üstünü tamamen kapladım.
  7. keki 2 saat dinlendirdim.üzerine 1 bardak süt ile çırptığım şantiyi sürdüm.damla çikolata ile süsleyip ikram ettim


delikleri açmak için dolma kalem kapağı kullanabilirsiniz.hiç bir şey bulamazsanız meyve bıçağını beli aralıklarla batırıp.kendi etrafında döndürerek delikler oluşturun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder