17 Ocak 2015 Cumartesi

ATOM KURABİYE




150 gram oda sıcaklığın da margarin veya tere yağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 buçuk -4 su bardağı

iç malzeme:
5 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
5 adet hurma
1 portakal kabuğu rendesi
1 kase pişmiş elmalı pasta harcı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı çikolata
1 çay bardağı ceviz


1)kuru meyveler küp küp doğranır.pişmiş elma harcı ile karıştırılır.
2)damla çikolata,ceviz ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
3) margarin veye tereyağ, yumurta,pudra şekeri ve vanilya krema kıvamında karıştırılır.
4)kabartma tozu eklenir.un yavaş yavaş ilave edilir.kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
5)limon sıkacağının tersini çevirip içini çok az sıvı yağ ile yağlayın ve streç film ile kaplayın.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte oyar gibi hamurun içini oyun.içine bir tatlı kaşığı iç malzeme koyup kapatın










6)önceden ısıtılmış 175 derece fırında altı pembeleşene kadar pişirin.
7)soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek ikram edin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder