22 Ocak 2015 Perşembe

KATMER POĞAÇA

1 su bardağı ılık su
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 yumurta (sarısını üzeri için ayırın)
1 adet  yas maya
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı şeker
Alabildiğince un
Arasına sürmek için oda sıcaklığında tereyağı
İçi için peynir, maydanoz

Maya bir miktar sıcak suda eritilir. Tereyağı hariç diğer tüm malzemeler sırasıyla ilave edilerek yoğurulur.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Üzeri hava almayacak şekilde streç film yada poşet ile kapatılır.En az 2-3 saat mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamur beş eşit parçaya ayrılarak bezeler yapılır.Bezelerin her biri tabak büyüklüğünde açılarak aralarına tereyağ sürülerek üst üste dizilir.Merdaneyle ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde açılıp  16ū parcaya dilimlenir.Her dilime iç malzemeden konularak sigara böreği gibi sarılır.Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.ben tepside uzeri kapali bir gece mayalandirdim.sabah kahvaltıya sicak sicak pisirdim.Yumurta sarısı sürülerek üzeri süslenir.200 derece fırında yuzu pembelesene kadar pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder