15 Nisan 2015 Çarşamba

LEOPAR POĞAÇA

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt (ılık)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN :
1 su bardağı pirinç unu
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağından biraz fazla ılık süt

İstediğiniz iç harçla veya sade yapabilirsiniz. Ben peynirli yaptım.
Öncelikle süt ve mayayı yoğurma kabımızın içinde karıştırıyoruz. Ardından diğer sıvı malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam ediyor, Tuzunu ve unu (eleyerek) ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirdikten sonra leopar görüntüsünü vermek için üst malzemesini hazırlıyoruz. Üstü için gerekli malzemeleri bir kabın içine koyup iyice karıştırıyor kek hamuru kıvamında bir karışım elde ediyoruz. (Çok sulu olmamalı yoksa hamurların üzerinde durmaz hepsi tepsiye akar). Hamurlara yuvarlak şekil verip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Hazırladığımız karışımı yarım santim kalınlığında üzerlerine yayıyoruz






ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.20 adet poğaça çıkıyor. Bu nedenle 2 Tepside pişirin poğaçalar biberine deyip sekli bozulmasın.
1. Tepsinin pişmesine yakin 2. Tepsiyi hazırlayın. Çünkü puf puf kabaran bir hamur olduğu için 1. Tepsi pişerken diğeri çok kabarır ve üzerinde çatlamalar oluşur.İstediğimiz leopar görüntüsünü veremeyiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder