8 Nisan 2015 Çarşamba

ŞEKER HAMURLU PASTA (KAR TANESİ PASTA)



PANDİSPANYA TARİFİ:
6 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
 yarım su bardağı nişasta
 

yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır
sarılar toz şeker ile çırpılır sonra un ve nişasta eklenir.
yumurta beyazı da bir fiske tuz ile kar gibi olana kadar çırpılır
kar gibi olan yumurta akları azar azar yumurta sarısı ile olan karışıma eklenir. beyaz sönmesin diye tahta kaşık ve alttan alttan karıştırılır çok karıştırmamaya dikkat edilir
önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir

GANAJ KREMA:
200 gram sıvı krema
200 gram bitter çikolata

sıvı krema bir tencerede ısıtılır . ılık olacak kaynatılırsa çikolata kesilir. ılıyan kremanın içine çikolata eklenir karıştırılarak eritilir. tamamen soğumaya sürülebilir kıvama gelmesi için beklenir


pişen kek iki kat olarak kesilir. ilk kata ganaj kreması sürülür. Diğer kat üzerine kapatılır ve kalan ganaj sürülür. ganaj donunca .beyaz şeker hamuru açılır pastanın yüzü kaplanır ve renkli hamurlar ile kar tanesi kalıbı ile kesip süsledim


pişen keki iki ye ayırdım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder