3 Mayıs 2015 Pazar

ÇİKOLATALI TART



2 yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
Yarım su bardağı eritilmiş tere yağ (isterseniz sıvı yağ kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı kutu krema
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağından bir parmak eksik un

ÜZERİNE:
1 paket krem şanti
1 çay kaşığı sahlep
Yarım su bardağı süt

ÇİKOLATASI İÇİN:
6 yemek kaşığı kutu krema
40 gram sütlü çikolata
40 gram bitter çikolata

1)yumurta ve şeker çırpılır.diğer malzemeler eklenir. yağlanmış kalıba dökülür. önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
2)süt, şanti ve salep çırpılır. soğuyan kekin üzerine sürülür
3)6 yemek kaşığı kutu krema ısıtılır. Ateş den alınır.çikolatalar eklenir .karıştırılarak çikolatanın eriyip krema ile bütünleşmesi sağlanır.
4)krema ve çikolata biraz soğuyunca tartın üzerine dökülür. süsleyip  servis edilir.
5) ben akşam yaptım üzerini kurumasın diye sera ile kaplayıp buzdolabın da beklettim.ertesi gün ikram ettim. çok lezzetli oldu. vaktiniz var ise böyle yapmanızı tavsiye ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder