22 Mayıs 2015 Cuma

BARDAK KEK




 
 
 
 
 
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 paket (25 gram) kakao (ortalama 3 yemek kaşığı)
13 tane karton bardak
 
 
KREMA:
 
1 litre süt
4 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket toz krem şanti

 

Yumurta ile şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra yoğurt ve yağ ilave edip spatulayla karıştırıyoruz. Kabartma tozumuzu vanilin ve kakaoyu unun içine karıştırarak eleyip karışıma ilave ediyoruz. Artık kek hamurumuz hazır. Simdi karton bardaklarımızı tepsimize dizip kek hamurumuzu bardaklarımıza döküyoruz. Bardakları yarısından biraz daha az dolduruyoruz. Bardakları yağlamamıza gerek yok hatta nolur nolmaz deyip yağlamayın iste o zaman yapışıyor. Bu ölçülerden 13 bardak kek çıktı. 160 derecede ortalama 25-30 dakika pişiriyoruz. 20. Dakikadan sonra kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Keklerimiz pişince ilk sıcağı geçtikten sonra bardakları yırtıp kekimizi çıkarıyoruz. Kekimizin üst kabaran kısmını kesip düzleştiriyoruz. Daha sonra çay kaşığı yardımıyla içini oyuyoruz.
  Sütü, unu nişastayı ve şekeri karıştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz ve soğumaya alıyoruz. Soğurken ara sıra karıştırıyoruz ki kabuk tutmasın. Kremamız soğuyunca toz krem şantiyi içine katıp mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz.
İçlerini oyduğumuz kekelerimize bu kremadan bir kaşık yardımıyla dolduruyoruz. Doldurma işleminden artan kremayı krema poşetine ya da bir buzdolabı poşetine koyup keklerimizin üzerine sıkarak süslüyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder