5 Kasım 2013 Salı

FİNCAN KEKİ(TENCERE KEKİ)

Çok lezzetli ve çok çok pratik bir kek.ani gelen misafire fırında tuzlu hazırlanırken ocakta da bu keki hazırlayabilirsiniz veya fırın arıza yaptığında başvurabileceğiniz bir tarif.


1 yumurta
1 buçuk çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao

yumurta ve şeker çırpılır.sonra diğer malzemeler eklenir ve kek hamuru hazırlanır.bu ölçüde altı adet nescafe fincanı kek çıkıyor.isterseniz Türk kahvesi fincanı kullanın kek sayısı 12 adet olsun.fincanların içini tamamen yağlıyoruz ve fincanın yarısına gelecek şekilde kek hamurunu koyuyoruz

.fincanların sığabileceği genişçe bir tencereye fincanları yerleştiriyoruz.ve fincanların yarısına gelecek şekilde tencereye su koyuyoruz.tencerenin ağzına bez yada havlu kapatıyoruz buhardan oluşan damlalar keke gelmesin diye sonra da kapağını kapatıyoruz.su kaynayınca altını tamamen kısıp 20 dakika pişiriyoruz.20 dk sonunda ağzını hiç açmadan 15 dakika bekliyoruz.ve kekler hazır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder