2 Kasım 2013 Cumartesi

BÜLBÜL YUVASI(BÜLBÜL KONAĞI)

safiyenintarifleri

250 gram (1 paket) margarin
2 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
Aldığı kadar un

ŞERBETİ:
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

ilk önce şerbetini hazırlayarak işe başlıyoruz.su ve şekeri bir tencereye alıyoruz.kaynayıp şeker tamamen eridiği zaman limonu ilave edip altını kısıp 4-5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. tatlının kurabiyeleri piştiği zaman şerbet soğuk olmalı.

margarini eritiyoruz.ılıdıktan sonra karıştırma kabına alıyoruz.yoğurt,sıvı yağ,sirke ve yumurtanın birisinin beyazını ayırıp diğer yumurtayı ilave ediyoruz.karıştırıyoruz.daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.hamuru merdane yardımı ile açıyoruz.çay bardağı ile (isterseniz su bardağı kullanabiliriz)kesiyoruz. elde ettiğimiz yuvarlak hamurun üzerine yumurta beyazı sürüp ikinci hamurun ortasını kola kapağı ile çıkartıyoruz ve ilk hamurun üzerine kapatıyoruz.orta oluşan boşluğa da yarım ceviz içi koyup yağladığımız tepsiye alıyoruz.hamurun hepsine bu işlemi uyguluyoruz.kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet ile buluşturuyoruz. 1 saat dinlendirdikten sonra ikrama hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder