Malzemeler:
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağ,
- 1/2 su bardağı sıvı yağ,
- 3/4 su bardağı pudra şekeri,
- 1 yumurta,
- 4,5-5 su bardağı un,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
- 1 paket vanilya.
Hazırlanışı:
- Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini karıştırma kabına alıp elinizle tereyağ kaybolana kadar karıştırın,
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
- Arada kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin,
- Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun,
- Hamuru Tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıra sıra sıkın,
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kenarları pembeleşmeye başlayana kadar pişirin,
- Kurabiyeler soğuduktan sonra yüzüne pudra şekeri ile servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder