17 Kasım 2014 Pazartesi

TIRTIL KURABİYE

Malzemeler:
  • 100 gr oda sıcaklığında  tereyağ,
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ,
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri,
  • 1 yumurta,
  • 4,5-5 su bardağı un,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya.
Hazırlanışı:
  1. Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini karıştırma kabına alıp elinizle tereyağ kaybolana kadar karıştırın,
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
  3. Arada kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin,
  4. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun,
  5. Hamuru Tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıra sıra sıkın,
  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kenarları pembeleşmeye başlayana kadar pişirin,
  7. Kurabiyeler soğuduktan sonra yüzüne pudra şekeri ile servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder