17 Kasım 2014 Pazartesi

TEREYAĞLI POĞAÇA



1 su bardağı erimiş ılımış tere yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un

İç malzeme:rendelemiş beyaz peynir


tere yağ,yoğurt,kabartma tozu ve tuz karıştırılır.yavaş yavaş un ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. yumuşacık poğaça hamuru elde edilir.
yumurtanın beyazı peynir ile karıştırılır ki peynir eriyip akmasın.hamurdan parçalar koparılıp şekil verilir.poğaçaların yüzüne  yumurta sarısı sürülür.çörek otu ile lezzetlendirilir. önce den ısıtılmış 200 derece fırın da pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder