17 Kasım 2014 Pazartesi
TEREYAĞLI POĞAÇA
1 su bardağı erimiş ılımış tere yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
İç malzeme:rendelemiş beyaz peynir
tere yağ,yoğurt,kabartma tozu ve tuz karıştırılır.yavaş yavaş un ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. yumuşacık poğaça hamuru elde edilir.
yumurtanın beyazı peynir ile karıştırılır ki peynir eriyip akmasın.hamurdan parçalar koparılıp şekil verilir.poğaçaların yüzüne yumurta sarısı sürülür.çörek otu ile lezzetlendirilir. önce den ısıtılmış 200 derece fırın da pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder