6 Aralık 2014 Cumartesi

ELMALI AYVA TATLISI


3 ayva
1 su bardağı toz şeker
1 limon
1 çubuk tarçın
6- 7 karanfil
1 bucuk su bardağı su

üzerine :
iki elma
Toz şeker
1 tatlı kaşığı tere yağ
1 paket santi
1 cay bardağı soğuk süt
Dövülmüş ceviz içi

Büyük bir kasenin için de su ve yarim limon suyunu karıştırdım. kabuklarını soyduğum ayvaları kararmasın diye limon ile ovalayıp. limonlu suyun içine koydum. tencereye ayvaların iç kısımları yukarıya bakacak şekilde sıraladım toz şekeri üzerilerine paylaştırdım. çubuk tarçın , karanfili ve suyu ekledim. 30- 35 dakika pişirdim. Elmalari rendeleyip. bir kac kasik seker ve tereyağ ile kavurdum. Pisen ayvalarin icine doldurdum. bir cay bardagi sut ile cirptigim santi ve ceviz ile susledim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder