4 Aralık 2014 Perşembe

PORTAKAL KABUĞUN DA ÇİKOLATALI ISLAK KEK










4-5 portakal, 
2 yumurta,
yarım bardağı toz şeker,
80 gram bitter çikolata,
50 gram tereyağı,
çeyrek su bardağı ay çiçek yağı,
yarım su bardağı süt,
yarim su bardağı portakal suyu,
1 su bardağı un,
1 yemek kaşığı kakao,
2/3 paket kabartma tozu

1)Portakalı ortadan ikiye kesip önce bıçak yardımıyla dikkatlice içini boşaltın. Kalan kısımları kaşık ile çıkartın. Muffin kalıplarının içine yerleştirin Portakal Kabuklarını muffin kalıplarına dik durması Eğer muffin kalıbınız yok ise küçük boy fırın kaplarına koyabilirsiniz. Yada dikdörtgen bir fırın kabına dip dibe koyarak birbirlerine destek yapmalarını sağlayabilirsiniz….
2)Derin bir kaba 2 yumurtayı kırıp üzerine toz şekerini ilave edip 3-4 dk çırpın.
3)Tere yağını erittim ılıyınca çikolatayı ekledim karıştırarak erimesini sağladım. yumurta şekere ilave ettim.
 4)ay çiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Sırayla sütü, portakal suyunu Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
5)Portakal kabuklarının üzerinde 1 parmak boşluk bırakarak malzemeyi paylaştırın.Portakal sayısı büyüklüğüne küçüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 35 dk pişirin.
Not: Portakal suyunu süzgeç ile süzüp pürüzsüz olmasını sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder