11 Aralık 2014 Perşembe

KAVALA KURABİYE



Malzemeler:
1(250 gram) paket oda sıcaklığında beklemiş ve yumuşamış olacak tereyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı badem içi
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta akı
4.5- 5 su bardağı un 


Üzeri için tekrar pudra şekeri

Yapımı:
1)Kurabiyenin yapımına başlamadan bademlerin kabuklarını soyabilmek için bademleri bir kaba alıp üzerine kaynar su eklerseniz 5 dk bu şekilde bekledikten sonra kabuklar kendiliğinden soyulacaklar. Kabuklarını aldığımız bademleri iri iri doğrayıp teflon bir tavada hafif kavuruyoruz.
2) un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp yoğuralım ve kavrulan bademleri ilave edelim.
3) yavaş yavaş unu ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı.
4)Elde ettiğimiz hamuru merdane yardımı ile açıp  varsa ay şeklinde kalıbınız yoksa bir çay bardağı yardımıyla hamura ay şeklini veriyoruz.
5)Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine aldığımız kurabiyeleri fırına veriyoruz. Hafif kızarana kadar 180 derece de pişiriyoruz.
6)Fırından çıkardıktan sonra sıcak kurabiyeleri ayrı bir kaba aldığımız pudra şekerinin içine atıp iyice buluyoruz. Kurabiyeler bu şekilde hazır oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder