20 Mart 2015 Cuma

LEOPAR KURABİYE

125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı (yarım paket),
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 adet yumurta,
1 su bardağı pudra şekeri,
3 yemek kaşığı dolusu nişasta,
1 paket vanilya,
3-3,5 su bardağı un,
Kakao.

1)Bir kaba margarini, sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, nişastayı ve vanilyayı ilave edip iyice karıştıralım.
2)Üzerine unu azar azar ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım ve 15-20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
3)Hamurdan 1 tane greyfurt büyüklüğünde, 1 tane de mandalina büyüklüğünde parçalar hazırlayalım.
Greyfurt büyüklüğündeki hamura 1,5 yemek kaşığı kakao ilave edip yoğuralım.
Mandalina büyüklüğündeki hamura 1 tatlı kaşığı kakao ilave edip yoğuralım.
Greyfurt büyüklüğündeki hamuru dikdörtgen şeklinde açalım.
Mandalina büyüklüğündeki hamuru daire şeklinde açalım ve rulo şeklinde saralım.
Sonra dikdörtgen açtığımız hamurun üzerine rulo yaptığımız hamuru yerleştirip rulo şeklinde saralım.
4)Daha sonra 2 cm eninde dilimleyelim.
Kalan beyaz hamuru yarım santim kalınlığında açalım


.
5)Üzerine dilimlediğimiz kakaolu rulolardan yerleştirip bastıralım.
Merdaneyi hafifçe unlayıp üzerlerinden geçelim.
Hazırladığımız hamuru kalıpla veya bardak yardımı ile keselim.
Kalıpla kestiğimiz kurabiyeleri spatula yardımıyla çıkarıp tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 185° fırında 20 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder