19 Aralık 2013 Perşembe

BAYKUŞ KURABİYE(MUZLU PUDİNGLİ KURABİYE)



1 paket muzlu puding (toz halde kullanılacak)
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Un (yaklaşık 2.5 su bardağı)


Puding pudra şekeri margarin sıvı yağ vanilya krema kıvamı alana kadar karıştırılır. Üzerine nişasta, fındık, kabartma tozu ve un eklenerek yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yağlı kağıt üzerinde çok kızarmayacak şekilde pişirilir. İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpip servis edilebilir afiyet olsun.

1 cm kalınlığında açılıp su bardağı ile şekil kesilir kesilen dairelerin üzerinde çay bardağı ile yarım ay kesilir minik yuvarlaklardan gözler yapılıp üzerine damla çikolata batırılır çatal ile ayak şekli ve çay bardağı ile kanat oyuntusu yapılır bademden burun eklenir çok kızarmayacak şekilde pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder