6 Aralık 2013 Cuma

HAVUÇ CEZERYE


misafirlerimize ikram edebileceğiniz çok lezzetli bir tatlı hemde havuç yemeyen çocuklara çok kolaylıkla yedirebileceğimiz bir tarif




yarım kilo havuç
1 buçuk su bardağı toz şeker
 20 adet petibör bisküvi
1 çay bardağı ufalanmış ceviz

Üzeri için:Hindistan cevizi


havuçlar yıkanıyor daha sonra kabukları soyulur ve rendelenir.rendelenen havuçlar pişirme kabına alınır ve toz şeker ile pişirilir.


havuçlar önce suyunu veriyor sonra sularını çekene kadar pişireceğiz.pişen havuçları yoğurma kabına alıyoruz.


üzerine ceviz ve ufalanmış bisküvileri ilave edip yoğuruyoruz.bisküvileri azar azar ilave edin havuçların durumuna göre bisküvi sayısı azaltılıp artırılabilir

.hamur kıvamında olacak.daha sonra küçük parçalar kopartıp yuvarlayacağız ve hindistan cevizine bulayıp servis edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder