2 Aralık 2013 Pazartesi

FİNCAN BÖREĞİ




Hazır yufkadan çok kolay ve pratik hazırlayabileceğiniz mükemmel lezzet

3 yufka
3 adet haşlanmış patates
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:sıvı yağ

yumurta ve tuz köpürene kadar çırpılır.süt ilave edilir en son da rendelenmiş haşlanmış patatesler ilave edilir ve iç malzeme hazırlanır.ilk yufka tezgahın üzerine yayılır ve karışımın bir kısmı yufkanın her yerine gelecek şeklide serpiştirilir.

ikinci yufkada bu yufkanın üzerine konulur ve aynı işlem tekrarlanır.sıra üçüncü yufkaya gelir ilk iki yufka
nın üzerine konulur ama bu yufkanın yarısına karışım dökülür. karışım tamamen bitmiş olur şimdi karışımın olmadığı tarafı karışım olan tarafa kapatmaya geldi yani yarım daire şeklinde yufka elde etmiş olacağız



böreğimiz hazır.sıra kesme işleminde adını da aldığı üzere Türk kahvesi fincanı yardımı ile kesiyoruz.


çok yakın kesiyorum ki aralarda yufka çok kalmasın diye. aralarda kalan yufkaları da israf etmiyoruz onlarıda şekline göre kesip kızartıyoruz.



böreği fincan yardımı ile kesme işlemini bitirdikten sonra kızgın yağda kızartıyoruz.ve böreğimiz ikrama hazır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder