19 Eylül 2013 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


Bir bardak çayın yanında ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye tarifi deneyin pişman olmayacaksınız.

125(yarım paket)gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(beyazı yüzüne)
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu

üzeri için:yarım su bardağı hindistan cevizi

Yoğurma kabına margarin,sıvı yağ,yumurta ve pudra şekeri alınır ve yoğrulur.daha sonra nişasta,hindistan cevizi ve kabartma tozu ilave edilir en son yavaş yavaş un ilave edilir.un tarif de iki buçuk diyor ama benim üç bardağa yakın un kullandım azar azar ilave etmek de fayda var.yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır önce yumurta beyazına daha sonra da hindistan cevizine batırılır yağlanmış tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder