10 Eylül 2013 Salı

KAVRULMUŞ SUSAMLI KURABİYE



Mis gibi kavrulmuş susam kokan çok lezzetli tadı damağınız da kalacak bir kurabiye tarifi.mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.

250 gram(bir paket)margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kavrulmuş susam
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(yaklaşık 5-5,5 su bardağı)az yada çok olabilir

ÜZERİNE:
tarçın ve pudra şekeri karıştırılıp,serpilir.

1 su bardağı susamı teflon tava da kavuruyoruz.ben susamı baharatçılardan aldım.market de satılan işlem görmüş susam ile olmuyor.işlem gördüğü için kavrulmuyor. Baharatçılar dan kavrulmuş susam diye isteyince veriyorlar.market deki susamdan farklı olarak daha sarı renkte oluyor.susamı kavurup soğumasını bekliyoruz.
yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz. sonra kontrollü şekilde unu ekleyip hamuru oluşturuyoruz.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağladığımız tepsiye sıralayıp pişiriyoruz.önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz çok kızarmayacak. kurabiyeler fırından çıktık dan sonra serinleyince tarçın ve pudra şekeri karışımını üzerine eleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder