8 Mayıs 2013 Çarşamba

KANDİL SİMİTİ


Bu tarifi kandilde yayınlamayı düşündüm  ama sonra vazgeçtim.mübarek günler yaklaşırken yayınlamalıyım ki yapmak isteyen güzel bir tarif arayanlara yardımcı olsun istedim.gerçekten çok başarılı bir tarif.Tadına bakan herkesin çok çok beğendiği ve tarifini istediği kandili simitlerini herkese tavsiye ediyorum


200 gram tereyağ veya margarin
yarım çay bardağı ılık su
yarım çay bardağı sıvı yağ
çeyrek kahve fincanı sirke
yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
3 buçuk - 4 su bardağı un 
1 yumurta sarısı
Üzerine:
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı pekmez
susam,çörek otu


oda sıcaklığındaki tereyağ veya margarin ile şeker yoğrulur.sonra yumurta daha sonra diğer malzemeleri ilave ediyor ve hamuru oluşturuyoruz.hamuru 15 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.sonra hamura simit şekli veriyoruz.yumurta akı ve pekmezi bir çatal yardımı ile çırpıyoruz.şekil verdiğimiz simitleri önce yumurtalı pekmezli karışıma daha sonrada susama batırıp önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

1 yorum: