11 Mayıs 2013 Cumartesi

MAYALI PATATESLİ POĞAÇA(PASTAHANE POĞAÇASI)

safiyenintarifleri
keyifli bir pazar kahvaltısında ve ya beş çayına gelen misafirlere rahatlıkla ikram edebileceğiniz yumuşacık poğaçalar.bu tarif gerçekten çok lezzetli sıradan mayalı poğaçalara benzemiyor.tarife gelince

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket maya
125 gram(yarım paket)oda sıcaklığında margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta(birinin sarısı yüzüne)
Aldığı kadar un
 tercihen mahlep

İç malzeme:
3-4 haşlanmış patates
5 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası

yoğurma kabına biraz un alıyoruz üzerine mayayı ilave edip bir güzel karıştırıyoruz daha sonra tuz ve tozşekeri ilave ediyoruz.sonra sırayla yumurta,ılık süt,sıvı yağ ekleyip hamurumuzu oluşturuyoruz.ben mahlep sevdiğim için bu poğaça da kullandım ama tercih meselesi sevmiyorsanız kullanmaya da bilirsiniz.hamur çok katı bir hamur olamayacak.yumuşak bir hamur elde edeceğiz.hamur oluştuktan  sonra oda sıcaklığında olan yarım paket margarini yediriyoruz.ve mayalanmaya bırakıyoruz.hamur mayalanırken haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz. daha sonra yağ ve salça ile kavuruyoruz.ve soğutuyoruz.kavururken çok az yağ koyuyoruz çünkü hamur oldukça yağlı içi de yağlı olursa ağır olur.hamur mayalandıktan sonra şekil veriyoruz üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder