20 Ağustos 2013 Salı

FIRINDA KABAK MÜCVERİ

safiyenintarifleri
Kabağı bolca bulabileceğimiz şu mevsimde çok lezzetli bir tarif.açıkça söylemek gerekirse kabağı çok severim yemeğini salatasına bayılırım ama  yağda kızartılan mücveri hiç sevmem de yemem de ama bunun lezzetti inanılmaz.


4 orta boy kabak
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
4-5 dal yeşil soğan(isterseniz bir orta boy kuru soğan)
bir su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
2 yumurta
2 çay bardağı un
bir kase kaşar yada beyaz peynir rendesi
1 çay kaşığı tuz
isteğe göre karabiber
yarım paket kabartma tozu


Kabakların kabuklarını soyup rendeliyoruz daha sonra tuzlayıp 5-10 dakika bekletiyoruz.sonra kabakları süzgece alıp suyunu iyice sıkıyoruz.suyu tamamen sıkılan kabakları bir kaba alıyoruz.diğer malzemelerle bir güzel karıştırıyoruz.yağlanmış unlanmış tepsiye güzelce yayıyoruz.180 derecede 20-30 dakika pişiriyoruz.isterseniz üzerine kaşar rendeleyip ikram edebiliriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder