5 Ağustos 2013 Pazartesi

KEPEKLİ UN İLE HELVA

safiyenintarifleri
İnanılmaz güzel bir lezzet kesinlikle deneyin pişman olmayacaksınız.bu helvayı yedikten sonra bugüne kadar yediklerimiz helva değilmiş diyeceksiniz.


200 gram tereyağ
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 su bardağı kepekli un

tereyağı  tencereye ekledim erittim daha sonra yavaş yavaş unu ekledim.unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavurdum.bu işleme devam ederken başka bir tencere de su ile şekeri kaynattım.güzelce kavrulan unun üzerine kaynamış olan şekerli suyu ilave ettim.karıştıra karıştıra unlu karışımın suyu çekmesine yardım ettim.altını kapattıktan sonra 10-15 dakika dinlenmeye bıraktım. dinlendikten sonra servise hazır.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder