7 Ağustos 2013 Çarşamba

MAVİ HAŞHAŞLI TATLI

safiyenintarifleri
hem hafif,hem de çok lezzetli tatlı.bayram da misafirlerinize kendi yaptığınız tatlıyı ikram etmek isterseniz tam da doğru yerdesiniz.


4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
 Yarım su bardağı mavi haşhaş
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı süt


yumurta ve şekeri mikser yardımı ile şeker tamamen eriyene kadar çırpılır.sonra sırayla süt,sıvı yağ,irmik,haşhaş,un,vanilya ve kabartma tozu eklenir.yağlanmış tepside pişirilir.bu ölçü büyük boy dikdörtgen borcam için. tatlının keki pişerken şerbeti de kaynatmaya başlıyoruz.kek de şerbet de ılıyınca kekin üzerine şerbeti döküyoruz.1 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.ikram ederken krem şanti,dondurma veya kaymak ile süsleyip ikram edebiliriz.tavsiyem kaymak ile ikram etmeniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder