safiyenintarifleri |
1 kilogram olgun kayısı
1 kilogram toz şeker
yarım limon suyu
kayısıları yıkıyoruz.çekirdeklerini çıkartıp tencereye koyuyoruz.üzerine de toz şekeri ilave ettim benim şurup yaptığım kayısılar şeker pare kayısı idi çok tatlı olur diye düşündüm şekeri 1 kilo dan az ilave ettim.daha sonra tencerenin kapağını kapatıp 4 saat bekletiyoruz.kayısı şeker yardımıyla sulanmış olacak 4 saatin sonunda.tenceri ocağa alıp kaynatıyoruz bir iki taşım kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu kaynatıyoruz.kayısı tamamen yumuşayana kadar bekliyoruz.yaklaşık 30-45 dk kaynatıyoruz. daha sonra blender yardımı ile kayısıları tamamen eziyoruz.bu işlemi sıcakken yaptım daha kolay oldu.daha sonra sıcak sıcak kavanozlara koyup kavanozların ağzını sıkıca kapattım ve ters çevirdim bir gece o halde soğumaya bıraktım
safiyenintarfileri |
bu halde tamamen soğuduktan sonra serin bir yerde veya buzdolabında saklıyorum yaklaşık 1 yıl dayanıyor.sulandırırken de bir su bardağına bir çorba kaşığı ilave ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder