5 Temmuz 2013 Cuma

KEPEKLİ MAYALI AY ÇÖREĞİ

safiyenintarifleri
Kaan'ın doğum günü için hazırladığım pastaların tariflerini vermeye devam ediyorum.kepekli un ile hazırlanmış ay çöreği.çörekleri ister kepekli un ile ister sade un ile isterseniz de her ikisini karıştırıp hazırlaya bilirsiniz.

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı  sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 instant maya(kabartma tozu gibi pakette satılan toz maya)
Aldığı kadar un (sade veya kepekli)


Hamuru yoğuracağımız kaba biraz un alıyoruz.maya,tuz ve şekeri ilave ediyoruz.karıştırıyoruz.sonra su,süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
hamuru 5 dk dinlendirip hemen şekil vermeye geçiyoruz.hamuru 5 parçaya ayırıyoruz.bir parçayı alıp servis tabağı büyüklükte açıyoruz.daha sonra açtığımız hamuru sekiz parçaya bölüyoruz.sekiz tane üçgen elde ediyoruz.ben sade yaptım isterseniz iç koyabilirsiniz.elde ettiğimiz üçgenleri kalın kenarlarından başlayarak sivri kenara doğru sarıyoruz diğer kalan hamur parçalarında aynı işlemi yapıyoruz.tepsiye sıralayıp 45 dk tepside mayalandırıyoruz.daha sonra yumurta sarısı sürüp pişirdim.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder