3 Temmuz 2013 Çarşamba

İNCİRLİ TATLI

safiyenintarifleri
İncir sevenler için çok lezzetli tatlı.kek içinde küp küp doğranmış incirler üstünde kreması çok lezzetli çok da hafif tatlı.

10 incir
Bir buçuk su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta

KREMASI İÇİN:
1 kg (5 su bardağı) süt
1 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 poşet şanti
Şantiyi çırpmak için 1 su bardağı soğuk süt

incirleri küp küp doğrayıp 1 saat suda bekletiyoruz.yumurta ve toz şekeri mikserle çırpıyoruz.şeker tamamen eriyince un,kabartma tozu,ceviz ve suyu süzülmüş inciri ekleyip kekin hamurunu oluşturuyoruz.tepsiyi yağlayıp önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. sütü,şekeri ve unu bir tencerede karıştıra karıştıra muhallebi gibi pişiriyoruz. daha sonra margarini ekleyip çırpıyoruz.ara sıra karıştıra karıştıra soğutuyoruz kaymak tutmasın diye.daha sonra şantiyi süt ile çırpıyoruz.tamamen soğumuş muhallebiye karıştırıyoruz.kek de tamamen soğuduktan sonra kremayı üzerine sürüyoruz ve 1 saat buzdolabında bekletip ikram ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder