28 Temmuz 2013 Pazar

TAVUK KIYMALI KREP BÖREĞi





Çok çok kolay inanılmaz lezzetli börek tarifi paylaşacağım sizlerle.iftarda misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir börek.

Krep için
3 su bardağı süt
3 su bardağı un
3 yumurta(sarının birisi yüzüne)
yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

İç malzeme
1 tavuk göğsü
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
karabiber
1 adet domates(veya 6-7 adet kuru domates)


  • öncelikle içini hazırladım.tavuk göğsünü rondo dan geçirerek kıyma haline getiriyoruz.tavuk kıyması çok çabuk bakteri üretir.tavuğu kıyma yapar yapmaz kullanılması gerekir 
  • sıvı yağı ile soğanı kavuruyoruz.2-3 dakika yeterli olacaktır.sonra ince doğradığım biberleri ilave ettim.2-3 dakika daha kavurup tavuk kıymasını ekledim.tavuk kıymasını karıştıra karıştıra kavurdum.en son domates ekledim benim tavsiyem kuru domatesle yapmanız.taze domates de kullanabilirsiniz ama kuru domatesin verdiği lezzet inanılmaz.kuru domatesleri ilk başta sıcak suya ıslattım sıra domatese gelene kadar yumuşadı ve küp küp doğrayıp ekledim.
  • en son tuz ve karabiber ekledim altını kapattım iç malzeme hazır.
  • karıştırma kabına sütü,yumurtayı ve sıvı yağı ekledim güzelce çırptıktan sonra tuz ve ununu ekledim krep hamuru hazır.
  • 24 cm çapında tava kullandım 16 adet börek oldu.tavayı ısıtıyoruz.sıcak tavaya hamurdan bir kepçeden bir parmak eksik dökerek krepleri yaptım.krepleri iyice pişirmedim.yarı çiğ kaldılar fırına da gireceği için kurumasınlar diye yarı çiğ bıraktım


safiyenintarifleri


hazır olan kreplerin içine iç harcını koyup bohça gibi sardım.hafif  yağladığım tepsiye sıraladım.üzerine yumurta sarısı sürdüm susam serptim ve önceden ısıtılmış fırına verdim kızarana kadar pişirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder