27 Temmuz 2013 Cumartesi

GÜLLAÇ

safiyenintarifleri
Ramazan ayının olmazsa olmaz tatlısı.biraz geç oldu ramazanın sonuna yaklaştığımız şu günlerde ancak tarif yazmaya zamanım oldu.

1 buçuk litre süt(7 buçuk su bardağı)
3 su bardağı toz şeker
7 adet güllaç yufkası
1 kase dövülmüş ceviz

sütü tencereye alıyoruz kaynamaya başlayınca şeker ilave edip şeker tamamen eriyene kadar kaynatıyoruz.
büyükçe bir tepsi lazım güllaç yufkasının rahatlıkla sığabileceği büyüklükte olmalı.tepsiye kaynayan sütümüzden cezve yardımı ile bir cezve süt döküyoruz



daha sonra yufkayı sütün üzerine koyuyoruz ve bir cezve süt daha alıp yufkanın üzerine döküyoruz bu arada sütü kaynamaya devam ediyor.Sütün altını kısıyoruz kesinlikle kapatmıyoruz.



yufka 1-2 dakikada yumuşamaya başlıyor.yumuşayan yufkayı dört kenarından kapatıp  bohça şekline getiriyoruz.içine 2 yemek kaşığı ceviz koyuyoruz ve ceviz olmayan tarafı ceviz olan tarafa kapatıyoruz.tatlıyı koyacağımız tepsiye de süt döküyoruz.ve tatlıyı alıyoruz.sonra diğer yufkalara aynı işlemi uyguladım. güllacı yaptığımız tepside biriken sütlü şekerli karışımı en son tüm güllaçları sarıp bittikten sonra tatlıyı koyduğumuz tepsinin üzerine döküyoruz.süt güllaçların üstünü örtecek hem yüzünün kurumasını engelleyecek hemde yumuşamaya devam etmelerine yardım edecek.1 saat dinlendirdikten sonra ikrama hazır.buzdolabında dinlendirirseniz daha da güzel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder