30 Nisan 2013 Salı

SODALI YUFKA BÖREK

safiyenintarifleri

hazır yufkadan güzel bir börek tarifi ben küçük tepsiye yaptım.vereceğim tarif daha büyük tepsiler için ben sabah kahvaltı için yaptım.küçük boy tepsi yeterli geldi.
 

 6 adet yufka
1 demet maydanoz
1 kalıp beyaz peynir veya lor peyniri
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta(birisinin sarısı yüzüne)
1 şişe soda
susam,çörek otu

safiyenintarifleri


süt,yumurta ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.daha sonra böreği yapacağımız tepsiyi sıvı yağ ile yağlıyoruz ve ilk yufkayı tepsiye yerleştiriyoruz buruşuk buruşuk tepsiyi kapatacak şekilde yerleştiriyoruz.sonra sütlü yağlı karışımdan azar azar yufkayı ıslatıyoruz. İkinci yufkayı da aynı şekilde yerleştirip sütlü karışım ile ıslatıyoruz.Üçünçü yufkayı da aynı işlemi yapıp peynirli harçtan koyuyoruz.4 ve 5. yufkaları da aynen yerleştiriyoruz.son yufkayı düzgün bir şekilde tepsinin üzerine yerleştiriyoruz kenarda kalan fazlalıkları kesiyoruz.böreğimiz hazır istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz varsa kalan sütlü karışımımız dan
üzerine döküyoruz.bundan sonra kestiğimiz yerlere gelecek şekilde 1 şişe sodayı böreğin üzerine döküyoruz.2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz.benim vaktim yoktu 1 saat beklettim uzun bekleyince daha güzel oluyor.üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz



29 Nisan 2013 Pazartesi

İKİ RENKLİ KOLAY KEK

safiyenintarifleri


çok çok kolay bir kek tarifi.çok hafif lezzetli bir kek.Çocuklar çok seviyor keki okuldan geldiklerinde evde kek görünce çok mutlu olurlar:) misafirlerinize de ikram edebileceğiniz çok güzel hafif bir lezzet.



3 yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 limon veya portakal kabuğu rendesi


yumurta ve şeker bir kapta şeker tamamen eriyene kadar çırpılır.Daha sonra sıvı yağ ve süt ilave edilir.süt ve yağ çırpıldıktan sonra un kabartma tozu ,vanilya ve limon kabuğu ilave edilir.yağlanmış ve unladıgımız kalıba dökülür kekin birazı ayrılarak kakao ilave edilir.daha sonra kakaolu karışımda kalıp da ki keke ilave edilir.önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

safiyenintarifleri


27 Nisan 2013 Cumartesi

SÜRPRİZ KURABİYE(İÇİ ÇİKOLATA KREMALI KURABİYE)

safiyenintarifleri

Blogum da tarifleri paylaşmayı seviyorum her geçen gün ilgide artıyor bloguma girip tariflerime bakan herkese buradan teşekkür ediyorum.İçinde sürprizi var bu kurabiyelerin:) içinde çikolatalı krema var.biraz yapması uzun sürüyor ama sonuçta çok lezzetli çok güzel bir kurabiye elde ediyoruz.



250 gram (bir paket)oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 buçuk su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 fiske tuz

DOLGU KREMASI:
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı nişasta
7 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağından biraz fazla un
ÜZERİNE
pudra şekeri



ben önce kremayı hazırlamayı tercih ediyorum çünkü kremanın soğuması gerekiyor.krema soğurken hamuru hazırlıyorum.hamurunda dinlenmesi gerekiyor ikisi aynı anda hazır oluyor.bir tencerenin içine süt,un,nişasta,şeker,kakao ve yumurta sarısını koyup.kaynayana kadar karıştırıyorum.çok koyu kıvamlı bir krema elde ediyoruz.ben portakal kabuğu da rendeledim. hoş bir aroma verdi.krema tamamen soğuyacak.oda sıcaklığında olan margarini unun 1 bardağı ile yoğuruyoruz.daha sonra pudra şekeri,yoğurt,tuz,vanilya ve unun geri kalanını ilave edip hamurumuzu oluşturuyoruz.hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dk bekliyoruz.dinlenmiş hamurumuz dan bir parça koparıp içine krema koyuyor ve şekil veriyoruz




safiyenintarifleri


önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.piştikten sonra pasta soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.fırının ısısını ve pişme süresini yazmıyorum daha önce de dediğim gibi fırına göre değişiklik gösteriyor.kontrol ederek pişireceğiz

25 Nisan 2013 Perşembe

PATATESLİ KÖFTE

safiyenintarifleri


misafirlerinize çayın yanında ikram edilebilecek çok güzel bir lezzet.

 5 büyük haşlanmış patates
1 buçuk su bardağı ince(köftelik) bulgur
2 çay kaşığı kimyon
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
nane, kırmızı biber
6-7 tane ince kıyılmış yeşil soğan



patatesler haşlanır.sıcakken kabuklarını(isterseniz kabuklarını soyup haşlayın daha kolay oluyor) soyup püre haline getirilir.ve ince bulgur ilave edilir.yarım saat bekletilir.sonra diğer malzemeler ilave edilir ve yoğrulur.sonrada şekil verilir.biber salçasını ben acı kullandım.tekrar kırmızı biber koymadım. acısını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz




23 Nisan 2013 Salı

BONBON ŞEKERİ(BİSKÜVİLİ KOLAY TOPLAR)



çat kapı gelen misafire ne hazırlasam diye düşünmeyin beş dakika hazırlayabileceğiniz çok kolay çok da lezzetli kakaolu toplar.


1 paket pötibör bisküvi
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 avuç dövülmüş fındık veya ceviz


bisküvileri ufalıyoruz ben elimle ufalamayı tercih ettim ,isterseniz rondo da ufalayabilirisiniz.sonra diğer malzemeler ilave edilir ve bisküvi ile karıştırılır. küçük toplar gibi çekil verilir ve ikrama hazır hale getirilir.gerçekten hazırlaması çok kısa zamanda oluyor.




21 Nisan 2013 Pazar

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE(PASTAHANE TUZLU KURABİYESİ)



çok güzel bir tuzlu bir tanesinin tadına bakınca tekrar yemek isteyeceksiniz.çayın yayında çok lezzetli bir ikram.ilk aldığım siparişim idi.tuzlu olarak bunu yapmıştım.beğendiklerini söylediler.mutlaka deneyin çok seveceksiniz.


250 gram(bir paket)margarin yada tereyağ
1 yumurta akı 

3 yemek kaşığı çörek otu
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker

margarin,sıvı yağ,yumurta akı yoğrulur daha sonra diğer malzemeler ilave edilir.ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.un çok olursa zor şekil verilir,az olursa pişerken dağılır unu dikkatli ilave etmek gerek.unun ilk önce üç bardağı ilave ettim sonra kalanı kontrollu ilave ettim hamuru oluşturduktan sonra elimize biraz hamur alıp çok ince olmayacak şekilde şeritler oluşturuyoruz şeritlerin üzerine elimizle biraz bastırıp 2 parmak kalınlığında kesiyoruz. ve üzerine yumurta sarısı sürüp öncede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

20 Nisan 2013 Cumartesi

UN HELVASI


safiyenintarifleri

büyüklerimizin  göz kararı ile yaptıkları belli bir ölçüsü olmayan ellerinin lezzetleri ile yaptığı un helvası yapımı aslında kolay gibi gelir bizlere ama aslında helvayı güzel yapmak ustalık ister.ben ölçü ile yapıyorum.genelde de beğeniliyor.bu resimdeki helvayı tereyağ ile yaptım.margarin de kullanabilirsiniz.ben kesinlikle kaymak ile denemenizi tavsiye ederim.bende evdeki kaymak boşa gitmesin diye denemek istedim sonuç süper oldu.her market de kolaylıkla bulabilirsiniz.


250 gram tereyağ,margarin
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un


un ile yağı kavuruyoruz.bir yandan da süt ile şekeri kaynatacağız.un ile yağ güzel bir şekilde kavrulduktan sonra kaynayan şeker ile sütü üzerine ilave edeceğiz.burada çok dikkat edeceğiz elinizi yakmayın.yoğun bir buhar oluşuyor.karıştırarak sütlü karışımı un ve yağa karıştıracağız.helvamız hazır.lezzeti çok güzel yapımı çok kolay bir helva.


16 Nisan 2013 Salı

OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ PASTASI




uzun zamandır şeker hamuru ile pasta kaplamak istiyordum yaklaşık bir aydır araştırma yaptım kim nasıl yapmış neler kullanmış bir sürü şey okudum.ve bugün kuzumun doğum gününde oğluma güzel bir pasta yaptım.kreş de arkadaşları ve öğretmenleri ile kutladık.kuzum çok mutlu oldu.pastayı da tadına bakan herkes beğendi bende ayrıca mutlu oldum:)

15 Nisan 2013 Pazartesi

ÇÖP KURABİYE

safiyenintarifleri



1 margarin(oda sıcaklığında)
3 yumurta(birinin akı kurabiyelerin yüzüne)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı kuru çay
1 yemek kaşığı neskafe
1 avuç ceviz,damla çikolata,çekirdeksiz kuru üzüm
üzerine hindistan cevizi


bu kurabiyenin adı biraz kötü ama lezzetti süper.çok güzel kendine has bir tadı var. yapımı da kolay.iç malzemelerde ceviz yoksa fındık koya bilirsiniz sevmiyorsanız ikisini de koymayın.ben kuru üzümü koymuyorum sevmiyorum kurabiye.onun yerine kuş üzümü tercih ediyorum. oda sıcaklığındaki margarini biraz un ile yoğuruyoruz. daha sonra diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.cevizden biraz büyük parçalar koparıp hamurdan yuvarlıyoruz önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırıyoruz ve önceden ısıtılmış fırında pişiriyorum 

13 Nisan 2013 Cumartesi

MİLFÖY HAMURLU VE YUFKALI BÖREK

safiyenintarifleri

Hiç börek tarifi vermediğimi kuzenim söyleyene kadar fark etmemiştim.çok kolay ve çok lezzetli bir börek tarifi.Vereceğim ölçüler büyük tepsi için ben eşim ve oğlum için yaptım küçük tepsi kullandım.


1 paket milföy hamuru
3 yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta(birinin sarı böreğin yüzüne)
böreğin üzerine susam,çörek otu


bir paket hamurun yarısını kullanacağınız tepsinin boyuna göre büyütüyorsunuz.aynı zamanda hamurlar birleşmiş oluyor.daha sonra bir buçuk yufka milföylerin üzerine parçalanarak yerleştirilir.ve süt,sıvı yağ ve yumurta ile hazırladığımız karışım dökülür.isteğinize göre iç malzeme ilave edin ben peynirli ve maydanozlu iç hazırladım.sonra diğer yufkaları yerleştirip karışım ilave edilir.daha sonra milföyleri teker teker az miktarda büyütür ve üçgen keseriz.yufkaların üzerine yerleştiririz.üçgen milföyler yerleştikten sonra milföylerin şekline göre börekleri pişmeden keseriz.üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

safiyenintarifleri

PROFİTEROL

safiyenintarifleri
safiyenintarifleri

Profiterol yapması ne kadar uğraştırsa da yapmayı çok sevdiğim tatlılardandır.her yaptığım aldığım çok güzel olmuş iltifatlarından sonra tekrar yapmak için gaza geliyorum.profiterol yapması zor olan bir tatlı değil önemli olan püf noktalara dikkat etmek.püf noktalara dikkat etmezseniz sonuç da profiterol elde etmek yerine hayal kırıklığı yaşarsınız.


1 su bardağı su
yarım paket margarin
1 fiske tuz
1 küp şeker
6 yemek kaşığı un
4 yumurta


su,tuz,şeker ve margarini bir tencere koyuyoruz.margarin tamamen eriyip su kaynamaya başlayınca unu ilave ediyoruz hemen toparlanacak korkmayın 2-3 dakika karıştıra karıştıra pişirin.

safiyenintarifleri

altını kapatın hamur tamamen soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ilave edeceğiz.ilk yumurtayı kırıp iyice hamura yedirdikten sonra ikinci yumurtayı kıracağız bu işlem sırayla dört yumurta içinde uygulanacak.


safiyenintarifleri

hamuru elde edikten sonra çay kaşığı ile tepsiye koyuyoruz.fırın önceden ısıtılmış olacak 



safiyenintarifleri


profiterolleri fırına koyduktan sonra ağzını hiç acmıyoruz. profiteroller piştikten sonra fırını kapatıyoruz tamamen soğuyana kadar ağzını yine açmıyoruz.fırın soğuduktan sonra profiterolleri çıkarıyoruz


safiyenintarfileri


püf noktaları unutmayın yağ tamamen eriyecek ve su kaynamaya başlayacak,yumurtaları teker teker ilave edeceğiz ve fırının ağzını hiç açmayacağız.bu ölçü 2 büyük boy fırın tepsisi içindir.yaklaşık 55-60 arası profiterol elde ediyoruz.içine krema istediğiniz bir krema yapabilirisiniz 


2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı şeker(zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
1 yemek kaşığı margarin
1 vanilya


süt,şeker,un ve vanilyayı pişiriyorum.daha sonra margarini ilave ediyorum.soğuduktan sonra profiterollerin içine dolduruyorum.krema soğurken ara sıra karıştırıyorum ki yüzü kaymak tutmasın diye.üzerine de çikolata sosu ister hazır kullanın ister kendiniz yapın.profiterolleri pişirdikten sonra kremalamadan ağzı kapalı bir kapta bir hafta kadar saklayabilirisiniz.

7 Nisan 2013 Pazar

KRUVASAN (AY ÇÖREĞİ)

Safiyenintarifleri

Kruvasan yapmayı çok istiyordum ama güzel bir tarif bulamamıştım.sonunda buldum ve çok güzel oldular.umarım sizlerde beğenirsiniz pazar kahvaltısında çok güzel oldu.misafirlerinize çayın yanında da ikram edebilirsiniz.tarif için Nesibe ablama çok teşekkür diyorum.bir ölçüden 40 tane çıkıyor çok bereketli bir tarif


2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı maden suyu
1 paket maya
1 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 margarin
aldığı kadar un


maden suyu,süt,sıvı yağ,tuz, şeker ,maya ile hamuru yoğuruyoruz.hamuru 5 beze yapıyoruz.Margarini de 10 bölüyoruz.her bir bezeyi servis tabağı kadar açıp yağdan bir parça alıp sürüyoruz.bohça şeklinde katlayıp diğer bezeye geçiyoruz.5 bezenin de yağlanma işi bitince.tekrar ilk beze den başlayıp yağlıyoruz yani her beze toplamda 2 kere açılıp yağlanmış oluyor


Safiyenintarifleri

bohça şeklinde ki hamuru ben tekrar beze yaptım ve servis tabağı kadar açtım. 8 parçaya böldüm. üçgen parçalar elde ettim .kalın kenarına iç koyup sigara böreği gibi sardım. ay şeklinde tepsiye sıraladım.


safiyenintarifleri

üzerine yumurta sürüdüm ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirdim

5 Nisan 2013 Cuma

ISPANAKLI MAYALI

safiyenintarifleri

ben ıspanaklı yaptım.içine istediğiniz her şeyi koyabilirisiniz. Haşhaş,peynir aklınıza gelen sevdiğiniz her şey olabilir.                 

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 ınstant maya
tuz

su,süt ve sıvı yağı karıştır.yumurtanın birinin sarısını yüzüne ayır.karıştırdığın sıvıların içine diğer malzemeleri ilave et ve hamuru yoğur. bu mayayı unun içine karıştırıp sonra ilave edin. bu mayanın özelliği eritilmiyor.unun içine karışıyor.benim çok kolayıma geliyor bu mayayı kullanıyorum siz dilerseniz yaş maya veya toz maya kullana bilirsiniz.hamuru yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakıyoruz.hamurun mayası gelince 2 ya ayırıyor

safiyenintarifleri


daha sonra hamuru açıyoruz.istediğimiz içi koyuyoruz ben ıspanağı tercih ettim.haşhaşlı da çok güzel oluyor isterseniz hamurun bir parçasını ıspanaklı diğer parçasını haşhaşlı yapabilirsiniz.












üzerine yumurta sarısı sürüyorum önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiyorum.

PASTAHANE ŞEKERPARESİ

safiyenintarfileri

Şerbetli tatlı sevenler için çok güzel bir tarif.gerçekten pastahaneler den alınan şekerpareler gibi oluyor.


2 yumurta
1 çay bardağı irmik
125 gram margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
ŞERBETİ
2 buçuk su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
2-3 damla limon suyu 


1 yumurtanın beyazı üzerine sürülmek için ayrılacak.margarin eritilecek biraz ılıklaşınca bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilecek.hamur hazırlandıktan sonra şekil verilip üzerine yumurta beyazı sürülecek ve önceden ısıtılmış fırında pişirilecek.şerbeti de su ve şekeri bir tencerede kaynatacağız şeker eridikten sonra limon suyunu ilave edip biraz daha kaynatacağız.hamurda pudra şekeri diyor mutlaka pudra şekeri kullanın toz şeker ile aynı sonucu elde edemiyorsunuz.hamuru hazırlamadan önce şerbeti yapı soğutmak gerekiyor.Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülecek.şerbet de sıcak olursa olmaz

4 Nisan 2013 Perşembe

ETİMEKLİ TAVUK GÖĞSÜ

safiyenintarifleri
Tavuk göğsü herkesin sevdiği sütlü tatlılardan birisidir.bu tatlı da biraz eklemelerle çok daha güzel hale getirilmiş.

malzemeler

1 paket tuzsuz etimek
1 litre süt
100 gram margarin
2,5 su bardağı şeker
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 paket çikolata sosu

malzemelerdeki bir bardak şekeri bir tencereye alıp yakıyoruz.şeker tamamen eriyip karemelleşmeye başlayınca altını kapatıyoruz.üzerine 1 su bardağı su ekliyoruz.şeker tekrar katılaşmış gibi oluyor merak etmeyin biraz bekleyince eriyor.Ilımasını bekliyoruz.kaselerin içine birer birer etimekleri yerleştiriyoruz.

safiyenintarifleri

üzerine kaşıkla erimiş şekeri döküyoruz.daha sonra margarin ve unu pembeleşene kadar kavuruyoruz.un kavrulunca sütü,şekeri ve vanilyayı ekliyoruz.koyulaşana kadar pişiriyoruz.muhallebi kıvamına geldikten sonra
ocaktan alıp 10 dk mikserle çırpıyoruz.ve etimeklerin üzerine döküyoruz.

safiyenintarifleri

muhallebi tamamen soğuduktan sonra 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz.ikram etmeden önce  pasta tabaklarına ters çeviriyoruz ve üzerine çikolata sosunu döküyoruz.ben çikolata sosunu evde kendim hazırlıyorum.dilerseniz market alıp hazırlayın dilerseniz evde kendiniz hazırlayın çikolata sosun tarifi

1 çay bardağı su1 çay bardağı süt1 kahve fincanı şeker3 kaşık kakao1 yemek kaşığı nişasta

3 Nisan 2013 Çarşamba

ŞEKER HAMURU TARİFİ

oldukça kolay bulunan malzemelerden yapılıyor.marşmelovları eriterek yapıyorum.malzemeleri :

2 paket marshwoll(marşmelov)

3 paket pudra şeker

3 kaşık su

streçfilm,sıvıyağ

bu marşmelowlar a 101 de satılıyor bir paket de pembe ve beyaz karışık.ben 2 paket deki beyazları birleştirip beyaz hamur pembeleri birleştirip pembe hamuru elde ediyorum.ısıya dayanıklı bir kabın içine seçtiğim marşmelovları koyuyorum benmari usulü eritiyorum.biraz geç eriyor meraklanmayın sabırla bekleyin eriyeceklerdir. tamamen eridikten sonra 3 kaşık suyu ilave ediyoruz sonra.pudra şekeri ile yoğurarak hamuru elde ediyoruz. hamurun kıvamından anlarsınız tamam olduğunu.streçfilmin içini güzelce sıvıyağ ile yağlıyoruz hamurumuzu hiç hava almayacak şekilde sarıyoruz.1 gece bekleyeceğiz hamur dinlenecek.ertesi gün hamuru kullanabiliriz.

PEYNİRLİ,DEREOTLU MUFFİN

safiyenintarifleri

Dereotunu çok seviyorum.çok da faydalı bir bitki. salatalarda,dolmalarda sıkça kullanıyorum.hoş bir koku ve hoş bir tat veriyor.muffinin malzemeleri:


3 yumurta1/2 çay bardağı margarin1 çay bardağı süt1 kase peynir1/2 çay bardağı su1 çay kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz3 çay bardağı un1/2 demet dereotu 1 kabartma tozu

tüm malzemeleri karıştırıp hamuru elde ediyoruz.

safiyenintarifleri

ben muffin kalıpları kullandım isterseniz pasta kağıdı da kullanabilirsiniz.önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyorum.afiyet olsun


safiyenintarifleri

2 Nisan 2013 Salı

8 MART KADINLAR GÜNÜ KURABİYELERİ

safiyenintarifleri

kurabiyeler 8 Mart için yapılmış kurabiyelerdi.blogu açmakta geçikince yayınlamakta geç oldu.bu kurabiyeler de değişik bir şeker hamuru yaptım beni çok ama çok zorladı.şeker şurubundan şeker hamuru yapmak gerçekten kolay ama kurabiyelere şekil vermek bir o kadar zor oldu.şeker hamurunu tarifi çok kolay
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2-3 paket pudra şekeri
şeker ve suyu bir tencereye koyuyorsunuz şeker eridikten sonra yaklaşık 15 dk kaynatıyoruz.sonra ocaktan alıp.soğumaya bırakıyoruz.tamamen soğuyunca pudra şekeri ile yoğurup hamur elde ediyoruz.yapımı çok kolay ama kurabiye süslemesi çok zor oldu. marshmallow ile yapılan hamur biraz uğraştırsa da kurabiye süsleme çok kolay olmuştu.

1 Nisan 2013 Pazartesi

ŞEKER HAMURUNDAN ÇİÇEK KURABİYLER

safiyenintarifleri

Şeker hamuru ile kurabiye süslemeyi çok sevdim buda çiçek kurabiyelerim. Komşularıma  yapmıştım bu kurabiyeleri çok beğenmişlerdi.Şeker hamurunu evde kendim yapıyorum.biraz uğraştırıyor ama çok güzel oluyor ve hemen bitirmek zorunda değiliz uzun zaman saklana biliyor.kurumadı veye kötü olmadı.

KOLAY SİMİT

safiyenintarifleri





oğlum da bende simidi çok seviyoruz.Bu simitler aynen dışarıda satılan simitler gibi oluyor.evde yaptığım pastaları oğluma yedirmek daha doğru geliyor.pastanın içine ne koyduğumu biliyorum.katkı maddeleri bulunmuyor.bu simitte hem çok kolay hemde çok lezzetli oluyor.afiyet olsun şimdiden sizlere..

MALZEMELER
1 ölçü ılık su
1 ölçü ılık süt
 1 ölçü sıvı yağ
1 yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
ÜZERİNE
Susam
1 çay bardağı su
1 çay bardağı pekmez

bu tarif deki ölçüyü siz isteğinize göre kullanıyorsunuz.eğer az olsun istiyorsanız çay bardağını ölçü alabilirsiniz.su,süt ve yağı ölçü aldığınız bardak ve ya kase ile ilave edeceğiz. mayayı ılık su ile eritip  diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.40 dk mayalanmaya bırakıyorum.hamur mayalanınca şekil veriyorum. su ve pekmez ile karıştırdım. önce bu karışıma daha sonra susama batırıp15-20 dk tepside mayalandırıyorum.200 derece de pişirdim.pişme süresini yazmıyorum çünkü fırına göre değişiyor.kontrol ederek pişirin.afiyet olsun