21 Nisan 2013 Pazar

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE(PASTAHANE TUZLU KURABİYESİ)



çok güzel bir tuzlu bir tanesinin tadına bakınca tekrar yemek isteyeceksiniz.çayın yayında çok lezzetli bir ikram.ilk aldığım siparişim idi.tuzlu olarak bunu yapmıştım.beğendiklerini söylediler.mutlaka deneyin çok seveceksiniz.


250 gram(bir paket)margarin yada tereyağ
1 yumurta akı 

3 yemek kaşığı çörek otu
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker

margarin,sıvı yağ,yumurta akı yoğrulur daha sonra diğer malzemeler ilave edilir.ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.un çok olursa zor şekil verilir,az olursa pişerken dağılır unu dikkatli ilave etmek gerek.unun ilk önce üç bardağı ilave ettim sonra kalanı kontrollu ilave ettim hamuru oluşturduktan sonra elimize biraz hamur alıp çok ince olmayacak şekilde şeritler oluşturuyoruz şeritlerin üzerine elimizle biraz bastırıp 2 parmak kalınlığında kesiyoruz. ve üzerine yumurta sarısı sürüp öncede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder