safiyenintarifleri |
Profiterol yapması ne kadar uğraştırsa da yapmayı çok sevdiğim tatlılardandır.her yaptığım aldığım çok güzel olmuş iltifatlarından sonra tekrar yapmak için gaza geliyorum.profiterol yapması zor olan bir tatlı değil önemli olan püf noktalara dikkat etmek.püf noktalara dikkat etmezseniz sonuç da profiterol elde etmek yerine hayal kırıklığı yaşarsınız.
1 su bardağı su
yarım paket margarin
1 fiske tuz
1 küp şeker
6 yemek kaşığı un
4 yumurta
su,tuz,şeker ve margarini bir tencere koyuyoruz.margarin tamamen eriyip su kaynamaya başlayınca unu ilave ediyoruz hemen toparlanacak korkmayın 2-3 dakika karıştıra karıştıra pişirin.
safiyenintarifleri |
altını kapatın hamur tamamen soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ilave edeceğiz.ilk yumurtayı kırıp iyice hamura yedirdikten sonra ikinci yumurtayı kıracağız bu işlem sırayla dört yumurta içinde uygulanacak.
safiyenintarifleri |
hamuru elde edikten sonra çay kaşığı ile tepsiye koyuyoruz.fırın önceden ısıtılmış olacak
safiyenintarifleri |
profiterolleri fırına koyduktan sonra ağzını hiç acmıyoruz. profiteroller piştikten sonra fırını kapatıyoruz tamamen soğuyana kadar ağzını yine açmıyoruz.fırın soğuduktan sonra profiterolleri çıkarıyoruz
safiyenintarfileri |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder