13 Nisan 2013 Cumartesi

PROFİTEROL

safiyenintarifleri
safiyenintarifleri

Profiterol yapması ne kadar uğraştırsa da yapmayı çok sevdiğim tatlılardandır.her yaptığım aldığım çok güzel olmuş iltifatlarından sonra tekrar yapmak için gaza geliyorum.profiterol yapması zor olan bir tatlı değil önemli olan püf noktalara dikkat etmek.püf noktalara dikkat etmezseniz sonuç da profiterol elde etmek yerine hayal kırıklığı yaşarsınız.


1 su bardağı su
yarım paket margarin
1 fiske tuz
1 küp şeker
6 yemek kaşığı un
4 yumurta


su,tuz,şeker ve margarini bir tencere koyuyoruz.margarin tamamen eriyip su kaynamaya başlayınca unu ilave ediyoruz hemen toparlanacak korkmayın 2-3 dakika karıştıra karıştıra pişirin.

safiyenintarifleri

altını kapatın hamur tamamen soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ilave edeceğiz.ilk yumurtayı kırıp iyice hamura yedirdikten sonra ikinci yumurtayı kıracağız bu işlem sırayla dört yumurta içinde uygulanacak.


safiyenintarifleri

hamuru elde edikten sonra çay kaşığı ile tepsiye koyuyoruz.fırın önceden ısıtılmış olacak 



safiyenintarifleri


profiterolleri fırına koyduktan sonra ağzını hiç acmıyoruz. profiteroller piştikten sonra fırını kapatıyoruz tamamen soğuyana kadar ağzını yine açmıyoruz.fırın soğuduktan sonra profiterolleri çıkarıyoruz


safiyenintarfileri


püf noktaları unutmayın yağ tamamen eriyecek ve su kaynamaya başlayacak,yumurtaları teker teker ilave edeceğiz ve fırının ağzını hiç açmayacağız.bu ölçü 2 büyük boy fırın tepsisi içindir.yaklaşık 55-60 arası profiterol elde ediyoruz.içine krema istediğiniz bir krema yapabilirisiniz 


2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı şeker(zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
1 yemek kaşığı margarin
1 vanilya


süt,şeker,un ve vanilyayı pişiriyorum.daha sonra margarini ilave ediyorum.soğuduktan sonra profiterollerin içine dolduruyorum.krema soğurken ara sıra karıştırıyorum ki yüzü kaymak tutmasın diye.üzerine de çikolata sosu ister hazır kullanın ister kendiniz yapın.profiterolleri pişirdikten sonra kremalamadan ağzı kapalı bir kapta bir hafta kadar saklayabilirisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder