4 Nisan 2013 Perşembe

ETİMEKLİ TAVUK GÖĞSÜ

safiyenintarifleri
Tavuk göğsü herkesin sevdiği sütlü tatlılardan birisidir.bu tatlı da biraz eklemelerle çok daha güzel hale getirilmiş.

malzemeler

1 paket tuzsuz etimek
1 litre süt
100 gram margarin
2,5 su bardağı şeker
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 paket çikolata sosu

malzemelerdeki bir bardak şekeri bir tencereye alıp yakıyoruz.şeker tamamen eriyip karemelleşmeye başlayınca altını kapatıyoruz.üzerine 1 su bardağı su ekliyoruz.şeker tekrar katılaşmış gibi oluyor merak etmeyin biraz bekleyince eriyor.Ilımasını bekliyoruz.kaselerin içine birer birer etimekleri yerleştiriyoruz.

safiyenintarifleri

üzerine kaşıkla erimiş şekeri döküyoruz.daha sonra margarin ve unu pembeleşene kadar kavuruyoruz.un kavrulunca sütü,şekeri ve vanilyayı ekliyoruz.koyulaşana kadar pişiriyoruz.muhallebi kıvamına geldikten sonra
ocaktan alıp 10 dk mikserle çırpıyoruz.ve etimeklerin üzerine döküyoruz.

safiyenintarifleri

muhallebi tamamen soğuduktan sonra 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz.ikram etmeden önce  pasta tabaklarına ters çeviriyoruz ve üzerine çikolata sosunu döküyoruz.ben çikolata sosunu evde kendim hazırlıyorum.dilerseniz market alıp hazırlayın dilerseniz evde kendiniz hazırlayın çikolata sosun tarifi

1 çay bardağı su1 çay bardağı süt1 kahve fincanı şeker3 kaşık kakao1 yemek kaşığı nişasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder